Over Kathleen Vanheusden

Profiel

In 2002 studeerde ik af als psycholoog aan de Rijksuniversiteit Leiden. Aansluitend ben ik gaan werken als wetenschappelijk onderzoeker bij het Erasmus MC, waar ik in 2008 gepromoveerd ben op een bevolkingsonderzoek naar psychische problemen en hulpzoekgedrag bij jongvolwassenen. Met de doelgroep jongvolwassenen en hun levensfase (identiteit, losmaking) heb ik nog steeds veel  affiniteit binnen mijn praktijk voor psychotherapie. 

Vervolgens heb ik  gewerkt als psycholoog/senior onderzoeker binnen het Erasmus MC bij de afdeling Klinische Genetica. Hier heb ik veel ervaring opgedaan met psychische problematiek als gevolg van erfelijke belasting voor lichamelijke aandoeningen, prenatale diagnostiek (bij vermoeden van erfelijke afwijkingen bij het ongeboren kind) en zwangerschapsverlies.  

Daarnaast heb ik gewerkt bij verschillende GGZ-instellingen, waar ik brede behandelervaring heb opgedaan op gebied van stemmingsklachten, traumagerelateerde- en persoonlijkheidsproblematiek.  Ik heb me verder gespecialiseerd in de psychotherapie en heb in 2017 mij geregistreerd als psychotherapeut.  

Lesgeven 

Gedurende  mijn loopbaan heb ik neventaken gehad als docent. Naast mijn klinische werk geef ik les aan de RINO Amsterdam (nascholing in psychotherapie).  Eerder gaf ik les aan de universiteit Leiden in methoden en technieken van psychologisch onderzoek. Binnen het Erasmus MC gaf ik les in psychopathologie en gesprekstechnieken aan geneeskundestudenten.  

Publicaties

Voor een overzicht van publicaties van onderzoekswerkzaamheden, zie deze link.   

Samenwerking
Binnen de regio heb ik een prettige samenwerking met verschillende andere zelfstandig gevestigde praktijken voor overleg, waarneming en doorverwijzing langs korte lijnen. 

Registraties en lidmaatschappen:

Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie (NVPP) Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP)
Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP)
Agb-code hulpverlener: 94060985
Agb-code praktijk: 94064288
BIG-registratie Psychotherapeut: 69922575116
Kamer van Koophandel: 72458690